La Espera Carpe Diem Chardonnay Reserva 2018

179,00  m/Moms

Delikat og fyldig - leder hen mod en frisk og meget vedholdende finish.

Lager: På lager

____________________

Drue: 100% Chardonnay.

Oprindelse: Vinmarkerne er placeret i 25 de Mayo - San Rafael i 850 moh., i en region som har et ’semi-ørken’ klima. Jordbundens sammensætning er ’sand-kompost’ af alluvial (flodaflejring) oprindelse med tilstedeværelse af sten og kalk. Markerne ’overrisles’ ved at drypvande med vand fra Diamante floden, som består af rent smeltevand, genereret i Andesbjergene.

Denne vin laves på druer fra udvalgte parceller hvor der udføres ekstraordinær kraftigt afskærings-, blade- og klyngtyndnings-arbejder for at optimere kvaliteten af de tilbageværende druer. Udbytte på 7.000 kg pr. ha.

Høstmetode: Håndhøstes i sidste uge af februar, i 16 kg. kasser.

Fremstilling: Ved ankomsten på bodegaens mosteri bliver druerne udvalgt og afstilket. Vha. en tøris-proces sænkes druernes temperatur til 8°C. Druerne gennemgår nu en pre-fermentarisk proces i pressen. Druerne udsættes for mild presning. Herefter sendes 50% af mosten til nye franske egefade (250 Ltr.) den anden halvdel sendes til små rustfri ståltanke. Fermenteringen finder sted i begge medier samtidig ved (16°C - 18°C). Der anvendes specialfremstillet gær.

Efter den alkoliske gæring (ca. 20 dage) går 70% af den vin der gærede på egetræsfade, i spontan malolaktisk gæring. Vinen lagres i de respektive fermentationsmedier i 8 måneder. Kuldestabilisering og filtrering foretaget individuelt for det to typer vin før blanding.

Produktion: 3.827 flasker.

Alkohol: 13,8% vol.

 

SMAGSNOTER o.a.

Farve: Klar og strågul.

Aroma: Meget udtryksfuldt fremhævende noter af hvid frugt, mineralitet og subtile røgnoter

Smag: Delikat og fyldig - leder hen mod en frisk og meget vedholdende finish.

Temperatur: 12°C.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: