Udsolgt

Piedra Negra/Francois Lurton Torrontés 2019

79,00  m/Moms

En raffineret, hvidvin som både kan benytte som ’terrassevin’ og som vil klæde mange tapas som fx melon og sortfodsskinke, agurk velouté med ingefær.

Lager: Ikke på lager

____________________

Drue-sammensætning: 100% Torrontés.

Oprindelse: Druer fra Domaines Francois Lurton i Uco Valley. Druerne vokser i småstenet- og vulkanisk morænejord. Appellationen er IG Los Chacayes.

Fremstilling: Tørt vejr (nedbør 20-60% lavere end normalt) gav små druer og lidt lavere udbytte end normalt. Høsten i 2019 blev foretaget ca. 1-3 uger tidligere end normalt, og druerne var fuldstændig upåvirket af botrytis (ædelråd) og meldug (svampeangreb). På trods af manglen på vand var betingelserne fremragende til fremstilling af meget sunde druer. En meget stor forskel mellem dag- og nattemperaturerne gjorde det muligt for druerne at udvikle en bemærkelsesværdig aromatisk koncentration.

Ved at lave en hurtig presning af druerne begrænser vi udtræk af farve fra druerne. Mosten klares naturligt vha. temperatursænkning, derefter fermentereres den ved lav temperatur. For at afslutte og give krop og volumen i munden lagrer på bærmen i 3 måneder i rustfrie ståltanke med ugentlige ’pumpeover’.

Alkohol: 12,5% vol.

 

SMAGSNOTER o.a.

Farve: Klar lys strågul farve.

Aroma: Næsen er frisk med roser og ananasnoter.

Smag: I munden viser vinen meget sprød syre, men med rund krop. Delikate aromaer af abrikoser og mango og en smuk aromatisk vedholdenhed finish.

Generelt: En raffineret, hvidvin som både kan benytte som ’terrassevin’ og som vil klæde mange tapas som fx melon og sortfodsskinke, agurk velouté med ingefær.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
spacer