Udsolgt

Piedra Negra Chacayes E'Sprit 2016

239,00  m/Moms

En raffineret rødvin i meget lille oplag.

Lager: Ikke på lager

____________________

Drue-sammensætning: 70% Malbec, 30% Côt.

Oprindelse: Druer fra Domaines Francois Lurton i Uco Valley. Druerne vokser i småstenet- og vulkanisk morænejord. Appellationen er IG Los Chacayes.

Fremstilling: En kølig sommer gav en senere høst af de grønne druer (ca. 2 uger) end normalt. Druerne havde et lavere alkoholniveau end normalt og en rigtig god syre. Marts og april forblev meget kolde og fugtige, så de blå druer blev høstet med samme analyse. På trods af regnen og på grund af et godt arbejde udført i markerne, var der ingen Botrytis råd.

Malbec druerne var ’tætte’, faste og farveholdige og Côt druerne var lidt ’hårde’, men vil blive mere smidige. Det blev året med de laveste niveauer af alkohol, men med meget elegante og aromatiske vine.

Traditionel vinificering i betontank. 4 ugers maceration, med ’pigeage’ (nedslåning af skal-proppen i toppen af gærfadet) og omstikning i den første del af alkoholfermenteringen. I den første del af macerations-processen er der fokuseret på ekstraktion.

Lagring: For Malbec vinens vedkommende kommer 80% på nye egefade i 10 måneder de resterende 20 % kommer på ’andengangs’ egefade 10 måneder.  Al Côt vinen forbliver (for at bevare friskhed) på betontank helt frem til blendet laves.

Alkohol: 14% vol.

 

SMAGSNOTER o.a.

Farve: Intens dyb kirsebærfarve med violet kant.

Aroma: Næsen er domineret af Côt, med stor friskhed der minder om små røde frugter og en note af viol. Dette er specifikt for Los Chacayes.

Smag: Tanninernes blødhed og koncentration giver ’glathed’ og koncentration på samme tid. Bodegaens naturlige syre giver denne Chacayes dens elegance og dybde.

Generelt: En raffineret rødvin i meget lille oplag. Svinekotelet med urter, Halloumi osteburger, Pasta i Arabiata frisk pastasauce.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse:
spacer