Piedra Negra Pinot Gris Rosado 2020

110,00  m/Moms
Lager: På lager

____________________

 

Drue-sammensætning: 100% Pinot Gris.

Oprindelse: Druer fra Domaines Francois Lurton i Uco Valley. Druerne vokser i småstenet- og vulkanisk morænejord. Appellationen er IG Los Chacayes.

Fremstilling: Tørt vejr (nedbør 20-60% lavere end normalt) gav små druer og lidt lavere udbytte end normalt. Høsten i 2020 blev foretaget ca. 1-3 uger tidligere end normalt, og druerne var fuldstændig upåvirket af botrytis (ædelråd) og meldug (svampeangreb). På trods af manglen på vand var betingelserne fremragende til fremstilling af meget sunde druer. En meget stor forskel mellem dag- og nattemperaturerne gjorde det muligt for druerne at udvikle en bemærkelsesværdig aromatisk koncentration.

Ved en 9 timer lang maceration i pressen, opnår man den ønskede farve og ekstraktion af aromaer som man har sat sig som mål. Lang gæring ved lav temperatur sørger for vinens friskhed og stil. ’Aldring’ med flere ugers regelmæssige ’batonnages’ (omrøring af fadets bundlag i den endelige vin).

Alkohol: 13% vol.

 

SMAGSNOTER o.a.

Farve: Klar lysrosa farve.

Aroma: Friske aromaer af små røde bær og grapefrugt.

Smag: I munden har vinen et klart angreb af citrusnoter. Vinen her en fin syrebalance og en dejlig finale af jordbær & fløde-finish.

Generelt: En raffineret rosé som både kan benytte som ’terrassevin’ og som vil klæde kammuslinger, Jordbær tiramisu, lyst kød på grill, og tapas & snacks.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: