La Espera Chardonnay 2019
____________________
Drue: 100% Chardonnay.
Oprindelse: Vinmarkerne er placeret i 25 de Mayo - San Rafael i 850 moh., i en region som har et ’semi-ørken’ klima. Jordbundens sammensætning er sand-kompost af alluvial (flodaflejring) oprindelse med tilstedeværelse af sten og kalk. Jordene ’overrisles’ ved at drypvande med vand fra Diamante floden, som består af rent smeltevand, der genereres i Andesbjergene.
Høstmetode: Håndhøstes i 3. uge af maj, i 16 kg. kasser.
Fremstilling: Ved modtagelsen på bodegaen afstilkes druerne blidt og sendes til den pneumatiske presse. Mostens temperatur sænkes og stabiliseres til 17°C før gæringen igangsættes. Efter gæring forbliver vinen i kontakt med bærmen. Vinen er ikke malolaktisk gæret.
Fadlagring: 30% af vinen lagres på fransk eg i 3 måneder.
Alkohol: 12,9% vol.
SMAGSNOTER o.a.
Farve: Lysegul med grønne toner.
Aroma: Hvide- og tropiske frugter.
Smag: Klar, medium krop, finish med en god syre.
Temperatur: 12°C.
Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.