Piedra Negra Gran Malbec 2016

299,00  m/Moms

En struktureret, velsmagende vin hvor sammensmeltningen af vanilje-noter og krydderier giver en lang frugtagtig finish.

Lager: På lager

____________________

Drue-sammensætning: 100% Malbec.

Oprindelse: Druer fra Domaines Francois Lurton i Uco Valley. Druerne vokser i småstenet- og vulkanisk morænejord. Appellationen er IG Los Chacayes.

Fremstilling: Vinter var ganske normal uden nævneværdig frost. Den blev efterfulgt af et varm forår. I november var hele regionen Mendoza under blomstringen, påvirket af en vigtig Zonca-vind (den lokale Føhn-vind, som er meget tør og varm). Druesorten og dens fænologiske tilstand har stor betydning for hvor meget dette påvirkede blomstringen og udbyttet (som blev reduceret).

Komplet maceration på mere end 7 uger. Malolaktisk gæring på fade og yderligere i 3 måneders på de samme fade. Lagres 15 måneder på franske egefade (50% på nye- og 50% på ’andengangs’ fade).

Alkohol: 14% vol.

 

SMAGSNOTER o.a.

Farve: Intens purpurrød farve.

Aroma: I begyndelsen noter af røde frugter såsom blommer og brombær. Vinen opleves at have større friskhed end tidligere årgange. En fin balance med noter af kaffe og vanilje fra fadet.

Smag: Voluminøs, frugtagtig med ’violette’ toner og elegante tanniner. De bløde toner af træet fornemmes, og vinen har det en lang finish.

Generelt: En struktureret, velsmagende vin hvor sammensmeltningen af vanilje-noter og krydderier giver en lang frugtagtig finish. Passer bl.a. til: Stegt kalvekød med rosmarin-sauce, grillmad, Irish-stew med nye kartofler.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: