Piedra Negra Gran Lurton Cabernet Sauvignon 2015

229,00  m/Moms

God til vildtkød, grillet lam med forårets grøntsager, Neufchâtel ost.

Lager: På lager

____________________

Drue-sammensætning: 85% Cabernet Sauvignon, 15% Malbec.

Oprindelse: Druer fra Domaines Francois Lurton i Uco Valley. Druerne vokser i småstenet- og vulkanisk morænejord. Appellationen er IG Los Chacayes.

Fremstilling: Druehøsten begyndte i starten af april med Malbec og sluttede i starten af maj med Cabernet Sauvignon. Den langsommere modning medførte flere aromaer og større kompleksitet. Vinen er meget afbalanceret i munden og byder på et kraftfuld aromatiske udtryk.

Årgang 2015 er en karakteristisk langsom-modnet vin - med lavt udbytte i vinmarken (som det skete i hele Mendoza-området) men som samtidig er med til at give en vin af meget høj kvalitet.

Total maceration: over 7 uger. Malolaktisk gæring på egetræsfad efterfulgt af 12 måneders lagring på de samme fade. Lagres 13 måneder på franske egefade (50% på nye- og 50% på ’andengangs’ fade).

Alkohol: 14% vol.

 

SMAGSNOTER o.a.

Farve: Dyb rubinrød farve.

Aroma: Elegant ’næs’e med noter af krydderier, nellike, ristet kaffe og vanilje.

Smag: Delikate noter af chokolade og kaffe. God afbalanceret vibrant syre i munden. God tannisk struktur.

Generelt: En struktureret, velsmagende vin hvor sammensmeltningen af vanilje-noter og krydderier giver en lang frugtagtig finish. Passer bl.a. til: Vildtkød, grillet lam med forårets grøntsager, Neufchâtel ost.

Der er endnu ikke nogen anmeldelser her. Vi vil være glade for hvis du vil anmelde som den første.

Tilføj anmeldelse: